Hlavní obsah

Přijdou velmi silné bouřky s přívalovými dešti

• Aktualizováno
Novinky, jas

Část Čech zasáhnou ve středu a v noci na čtvrtek velmi silné bouřky. Meteorologové před nimi varují na většině území s výjimkou západního a východního cípu republiky. Budou hrozit i v noci ze čtvrtka na pátek a Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v této souvislosti varoval, že vydatné přívalové srážky, které je mohou doprovázet, budou zvedat hladiny řek.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Očekávané rozložení srážek ke čtvrtečnímu ránu. Nejvíce srážek, až kolem 50 mm, očekávají meteorologové v pásu od středních do severovýchodních Čech

Článek

Velmi silné bouřky se srážkovými úhrny přes 50 milimetrů zasáhnou ve středu večer a v noci na čtvrtek Prahu i části Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Na zbytku území s výjimkou západních Čech a oblastí na východě republiky bude až do čtvrtečního rána platit výstraha před silnými bouřkami se srážkovými úhrny kolem 40 milimetrů.

V souvislosti se srážkami se v částech Středočeského a Plzeňského kraje mohou některé toky dostat až na druhý stupeň povodňové aktivity. V částech Plzeňského, Jihočeského a Středočeského kraje pak meteorologové očekávají povodňovou bdělost. Výstraha bude platit od půlnoci do čtvrtečního poledne.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před předpokládanými bouřkami

Od čtvrtečního večera až do pátečního rána bude platit varování před silnými bouřkami na většině území republiky s výjimkou Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje. Doprovázet je může krupobití, nárazy větru o rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině i srážky kolem 30 milimetrů.

Českem se prohnaly živly, na Hodonínsku hasiči zasahovali každou minutu

Krimi

Silné bouřky doprovázené průtržemi a krupobitím zasáhly některé oblasti ČR i v minulých dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám