Hlavní obsah

Ledovka a sníh komplikují dopravu, v noci napadne až 20 centimetrů sněhu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v neděli upravil a rozšířil výstrahu před nebezpečím tvorby ledovky. Ta se může objevit na většině území až do pondělního rána a už během neděle komplikuje cestování zejména na východě Moravy. Česko zasáhne i silné sněžení. V dalších dnech očekávají meteorologové silné mrazy.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Nehoda u obce Libčeves na Lounsku

Článek

Velmi silná ledovka hrozí v částech Zlínského a Jihomoravského kraje. V částech Vysočiny, Jihočeského, Moravskoslezského, Olomouckého a zbytku Zlínského a Jihomoravského kraje hrozí až do pondělního rána silná ledovka.

V neděli odpoledne komplikovala vrstva ledu například dopravu na Vsetínsku nebo Prostějovsku. Silnice, které se neudržují, mohou být nesjízdné. Preventivně byla pro vozidla nad 3,5 tun uzavřena silnice u Harrachova - hlavní tah do Polska. Uzavřena bude až do pondělních 18:00. Na této silnici, pokud napadne sníh, tradičně zapadají kamiony, které nemohou kopec vyjet.

Na zledovatělé či zasněžené vozovce se stalo mnoho dopravních nehod. V příkopu skončil například autobus na Frýdecko-Místecku. Stav sněhem pokryté vozovky stál zřejmě i za nehodou u Libčevsi na Lounsku.

Vyproštění autobusu u Frýdku-Místku

V Čechách bude hrozit ledovka do nedělního podvečera všude kromě Královéhradeckého, Libereckého a Ústeckého kraje. Nevztahuje se ani na části středních Čech.

Šest zraněných po srážce dvou aut na Lounsku

Krimi

Sněžení zasáhne celou republiku s výjimkou Jihomoravského a Zlínského kraje. Výstraha bude platit od nedělního podvečera do pondělního rána.

„Místy může napadnout 7 až 15, ojediněle i kolem 20 centimetrů nového sněhu,” uvedli meteorologové.

Od úterý naznačuje výhled, že by v severní polovině republiky mohly panovat silné mrazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám