Hlavní obsah

Prázdniny začnou ochlazením

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny začnou nižšími teplotami. Odpoledne se budou maxima zastavovat u hranice 25 °C a pod vlivem brázdy nízkého tlaku vzduchu u nás bude převládat oblačné počasí. Místy musíme rovněž počítat s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i s bouřkami, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Článek

Ve čtvrtek bude převážně oblačno až zataženo, místy se objeví déšť nebo přeháňky a ojediněle i bouřky. Teploty se dostanou na 19 až 23 °C, přičemž chladněji bude na západě.

V pátek bude oblačno, jen přechodně může být i polojasno, místy se objeví déšť či přeháňky a ojediněle i bouřky,” uvedla Honsová. Ráno teploty klesnou na 13 až 9 °C, přes den vyšplhají na 20 až 24 °C.

Oblačno až polojasno bude i v sobotu. Zpočátku se místy může objevit déšť a ojediněle i bouřky. Ranní minima klesnou na 14 až 10 °C, přes den vystoupají na 20 až 24 °C.

Oblačno až polojasno bude i v neděli. Místy se opět mohou objevit přeháňky, ojediněle i bouřky. Ráno teploty klesnou na 15 až 11, odpoledne se dostanou na 21 až 25 °C.

Rozmarné léto? Trpí Evropa i Amerika

Evropa

V pondělí bude pokračovat oblačno až polojasno, místy opět s přeháňkami. Ranní teploty setrvají mezi 15 a 11 °C, odpolední vystoupají na 21 až 25 °C.

Velmi podobně bude i v úterý a ve středu. Ranní minima setrvají po oba dny mezi 15 a 11 °C, odpolední budou mezi 21 a 25 °C v úterý a až 26 °C ve středu. Přeháňky i bouřky by po oba dny měly být ojedinělé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám