Hlavní obsah

Pravá zima se nevrátí, bude více pršet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na většině území ČR se už bílá zima pravděpodobně neukáže. Únor bude spíše teplý, čtyři týdny se čekají teploty na horní hranici běžných hodnot pro toto období a v závěru dokonce nad hranicí.

Foto: Profimedia.cz

Zvířata větří jaro.

Článek

Pršet by mělo trochu více než v lednu. Nejvíce v prvním týdnu a pak bude srážek postupně ubývat. Celkově bude množství srážek během čtyř týdnů normální.

V neděli se čeká polojasno až oblačno, nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. I v 1000 metrech na horách bude kolem 3 °C.

V pondělí má být většinou zataženo s deštěm, nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. V úterý se očekává velmi podobné počasí s nejvyššími denními teplotami 4 až 8 °C.

Ve středu se přechodně ochladí a může i sněžit. Nejnižší noční teploty budou +2 až -2 °C. Nejvyšší denní 1 až 5 °C. Také ve čtvrtek hrozí místy sněhové přeháňky, nejnižší noční teploty budou 0 až -4 °C. nejvyšší denní 1 až 5 °C.

Na víkend se má opět oteplovat. Převážně polojasné počasí přinese noční teploty 0 až -5 °C, nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C, ale v Čechách při slunečním svitu až 9 °C.

Anketa

Měla by ČR více bojovat proti oteplování a suchu?
Ano
80,5 %
Ne
19,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10215 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám