Hlavní obsah

Počasí nás tento týden konečně pošle k vodě

Novinky, coe

Počasí v Česku se tento týden konečně vrátí k letním teplotám, nejčastěji se budou pohybovat mezi 21–28 stupni Celsia, na konci týdne dosáhnou až 30. Také srážek bude méně. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 09.08.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Oblačnosti a srážek bude v porovnání s prvním srpnovým týdnem méně, pondělní vliv výběžku vyššího tlaku vzduchu sice v úterý vystřídá okluzní fronta, ale od středy bude opět převládat jasno nebo polojasno, jen ojediněle s přeháňkami,“ uvedl Honsová.

V pondělí by mělo být polojasno nebo skoro jasno, jen místy oblačno. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 21–25 stupni Celsia.

V úterý bude polojasno nebo skoro jasno, na severu území až oblačno, během dne se mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty budou v intervalu 15–11 stupňů, odpolední mezi 23–27 stupni.

Také ve středu má být jasno až polojasno, pouze na horách se mohou při zvýšené oblačnosti vyskytnout přeháňky. Ranní maxima se budou pohybovat mezi 15-11 stupni, odpoledne teploty vystoupí na 23-27 stupňů.

I ve čtvrtek zůstane obloha převážně jasná až polojasná, oblačno může být na horách. Ranní teploty budou rovněž mezi 15-11 stupni, odpoledne mezi 23-27.

Ranní teploty v pátek by mohly být o něco vyšší, 16-12, odpolední pak mohou šplhat až ke 30.

V sobotu by mělo být jasno až polojasno, postupně od západu s přibýváním oblačnosti, místy se objeví déšť a bouřky. Ranní teploty budou kolem 18-14 stupni, odpoledne 26-30.

Polojasno až oblačno by mělo být také v neděli, místy s přeháňkami a bouřkami. Ranní teploty v maximech 17 stupňů, odpoledne 24-28, na východě až 30 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám