Hlavní obsah

Po nejteplejším dni roku bude o víkendu následovat sešup

Novinky, jas

Pátek bude díky tropickým teplotám nejteplejším dnem tohoto týdne i celého dosavadního léta, předpovídá Dagmar Honsová z Meteopressu. Již v sobotu se však poměrně výrazně ochladí. Teploty se budou pohybovat kolem 20 stupňů.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 09.7.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po čtvrtečním přechodu teplé fronty k nám přechodně bude proudit teplý vzduch od jihozápadu, který na jižní Moravu v pátek přinese až 33 stupňů Celsia. Pátek tak bude zatím nejteplejším dnem od začátku roku,” konstatovala Honsová s tím, že již později během dne začne počasí ovlivňovat studená fronta.

Ve čtvrtek bude převládat oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami. Na jihu území by mělo být oblačnosti méně a dočkáme se i polojasné oblohy. Odpolední maxima se dostanou na 19 až 23, na východě až 25 stupňů Celsia.

Polojasno bude zpočátku dne převládat i v pátek. „Odpoledne a večer bude postupně od severozápadu přibývat oblačnosti s deštěm, přeháňkami a místy i bouřkami. Noční teploty klesnou na 16 až 12 stupňů. Nejvyšší denní vyšplhají na 27 až 31 v Jihomoravském kraji až 33 stupňů Celsia,” uvedla Honsová.

V sobotu bude i nadále polojasno až oblačno, na východě zpočátku dne se srážkami. V noci teploty klesnou na 14 až 10, přes den vystoupají na 18 až 22 stupňů Celsia.

V neděli bude převládat jasno až polojasno, na horách může být přechodně oblačnosti více a mohou se tam vyskytnout i přeháňky. Noční teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, přes den se dostanou na 17 až 21 stupňů Celsia.

Červen byl nejdeštivější od roku 1961

Počasí

V pondělí a úterý by mělo být převážně jasno až polojasno s nejvyššími denními teplotami do 23, respektive 25 stupňů Celsia.

Ve středu by mělo být oblačnosti více, objevit se mohou i přeháňky, ale teploty se nadále budou pohybovat kolem letních hodnot.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

V pátek může být až 33 stupňů Celsia (ilustrační foto)

Anketa

Vadí vám současný chladnější průběh léta?
Ano, raději bych teplo
34,8 %
Ne, jsem spokojený/spokojená
62,8 %
Na počasí mi tolik nezáleží
2,4 %
Celkem hlasovalo 13197 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám