Hlavní obsah

Ochlazení bude pouze dočasné

Stávající vlna veder bude ve čtvrtek kulminovat a v dalších dnech bychom se měli dočkat ochlazení i srážek. Již v příštím týdnu by měly teploty znovu zamířit vzhůru. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: ČTK/AP

Článek

Ve čtvrtek by se měly odpolední teploty na některých místech pohybovat nad hranicí 34 °C. Teplé jižní proudění ukončí později odpoledne přechod studené fronty, která postoupí od západu.

„V Čechách bude polojasno až oblačno, zpočátku dne ojediněle přeháňky nebo bouřky. Postupně bude docházet k dalšímu přibývání oblačnosti a místy se objeví déšť nebo přeháňky a bouřky,“ popsala Honsová, podle níž bude na východě republiky polojasno nebo skoro jasno. Srážky tam tak budou přibývat až večer. Odpolední teploty budou vysoko, nejčastěji od 30 do 35 °C.

V pátek bude převážně oblačno, postupně na většině území s deštěm, přeháňkami či bouřkami. Ráno se teploty zastaví mezi 21 a 17 °C, přes den se dostanou na 22 až 26 °C, na východě ještě až k 30 °C.

Zatažená obloha, místy s deštěm či přeháňkami a ojediněle i bouřkami, bude doprovázet i sobotu. Ranní minima klesnou k 17 až 13 °C, odpolední teploty se dostanou na 21 až 25 °C.

V neděli bude polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se objeví přeháňky či bouřky. Ráno se teploty dostanou na 16 až 12 stupňů, odpoledne se zastaví mezi 21 a 25 °C.

V pondělí a úterý bude převládat polojasno, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou objevit přeháňky či bouřky. Ranní minima po oba dny setrvají mezi 15 a 11 °C, odpoledne se rtuť teploměru dostane na 23 až 27 stupňů.

Foto: ČTK/AP

Ve středu by již mělo být převážně jasno až polojasno s maximy mezi 25 a 29 °C. Ranní teploty zůstanou mezi 16 a 12 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám