Hlavní obsah

Oblevu vystřídá ochlazení a znovu začne sněžit

Novinky, jas

Teplé jihozápadní proudění ukončí v pátek přechod studené fronty. O víkendu se tak vedle ochlazení dočkáme opět sněžení a v dalších dnech rovněž ranních minim klesajících při zmenšené oblačnosti k -10 °C, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 21.1.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve středu po poledni se teplota v Českých Budějovicích dostala na 13 °C a nad hranici 10 °C se mohou při vyjasnění teploty dostávat během dne i ve čtvrtek a v pátek.

Oblačno až polojasno, místy i zataženo s nízkou oblačností a ojedinělým mrholením. Tak zní předpověď na čtvrtek, kdy by se měly odpolední teploty dostávat na 1 až 5, při zmenšené oblačnosti i k 10 °C.

V pátek bude nejčastěji polojasno až oblačno s ojedinělými mlhami. Postupně se zatáhne, místy se objeví slabý déšť, na horách sněžení. Ranní teploty klesnou na 2 až –2 °C, denní vystoupají na 2 až 6, při zmenšené oblačnosti znovu až na 10 °C.

V sobotu bude zataženo, na většině území s deštěm. V Čechách se v polohách od 400 metrů nad mořem, na Moravě a ve Slezsku zejména na horách, objeví sněžení,” uvedla Honsová. Ranní teploty klesnou na 0 až –4 °C. Nejvyšší denní vystoupají na 1 až 5 °C, na východě až 7 °C.

Oblačno až zataženo bude i v neděli. Zejména zpočátku dne je třeba počítat se smíšenými srážkami, od středních poloh se sněžením. Ráno teploty klesnou na 0 až –4 °C, denní vystoupají na 1– až 3 °C.

Předpověď na pondělí slibuje oblačné počasí s ojedinělým sněžením, ranními minimy mezi –2 a –6, při vyjasnění až –10 °C. Přechodně může být i polojasno.

V úterý i ve středu bude převážně oblačno až zataženo. V úterý se teploty budou držet kolem nuly, ve středu se mohou dostat až ke 4 °C.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám