Hlavní obsah

O víkendu citelně přituhne

Novinky, Jaroslav Soukup

Intenzivní sněžení, které Českou republiku zasáhlo ve středu, by se v následujících dnech nemělo opakovat. Sněhové přeháňky se budou objevovat již pouze ojediněle. V závěru tohoto a začátku příštího týdne v noci přituhne a teploty budou klesat i pod hranici -10 °C, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7.1.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Sněhové přeháňky se ve čtvrtek budou objevovat zpočátku dne místy, později začne ubývat oblačnosti a a zataženo až oblačno vystřídá polojasná obloha s teplotami mezi –2 a 2 °C.

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh v Praze 9Video: Zuzana Křesťanová, Novinky

Oblačné počasí, místy opět se sněhovými přeháňkami, bude pokračovat i v pátek, byť i tentokrát se místy dočkáme ubývání oblačnosti na polojasno. V noci a ráno klesnou teploty na –3 až –7 °C, přes den se dostanou na –3 až 1 °C.

V sobotu bude polojasno až oblačno, ojediněle se sněhovými přeháňkami. Ranní minima se dostanou na –4 až –8, ojediněle až –10 °C,” konstatovala Honsová s tím, že přes den se teploty vyšplhají na –3 až 1°C.

V neděli bude převládat zataženo, sněhové přeháňky se budou objevovat pouze ojediněle. Ráno minima poklesnou na –5 až –9 °C, přes den setrvají mezi –4 a 0 °C.

V pondělí se dočkáme zmenšené oblačnosti, převládat bude oblačno až polojasno, pouze na severovýchodě až zataženo, místy se sněhovými přeháňkami. Ranní nejnižší teploty poklesnou na –7 až –11 °C a pod bodem mrazu setrvají i přes den v intervalu –5 a –1 °C.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ilustrační foto

Stejně chladné by mělo být i úterní ráno. Teploty opět klesnou na –7 až –11 °C. Převládat bude polojasno, na východě oblačno až zataženo a místy se objeví sněhové přeháňky. Přes den se maxima dostanou na –4 až 0 °C.

Na středu modely předpovídají oblačné počasí doprovázené místy sněhovými přeháňkami a teplotami kolem nuly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám