Hlavní obsah

Meteorologové varují před velmi silnými bouřkami a větrem skoro o síle orkánu

Novinky, coe

V sobotu večer se na východě České republiky vyskytnou silné bouřky s přívalovými dešti a silným vichrem. V neděli odpoledne pak má také na západě vydatně pršet. Výstrahu před nebezpečnými jevy vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: radar.bourky.cz

Radarová data v sobotu ve 13:10

Článek

V sobotu večer se v krajích Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském vyskytnou silné bouřky, ojediněle i velmi silné. Doprovázeny budou přívalovými srážkami a krupobitím. Napršet může až 40 mm. Během noci mohou bouřky přecházet ve vytrvalý déšť. Výstraha platí od sobotních 18. hodin do nedělních 6 hodin.

V neděli odpoledne a večer se bouřky objeví rovněž na východě území, pravděpodobná je tvorba supercel s přívalovými dešti s úhrny do 50 mm, kroupami a nárazy větru až 110 km/h. Za orkán se považuje vítr o síle 118 km/h a více.

Směrem k západu se pak objeví trvalejší a vydatnější déšť. Na východě území může teplota překročit až 31 stupňů Celsia. Varování platí pro kraje Středočeský, Jihočeský, Královéhradecký, Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský, Moravskoslezský a Vysočinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám