Hlavní obsah

Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovými dešti, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Česku opět hrozí silné bouřky a vzestup hladin. Meteorologové ve čtvrtek vydali výstrahu platnou pro pátek a sobotu. Riziko se týká zejména východní poloviny České republiky.

Foto: Windy

Předpověď předpokládaných bouřek v sobotu 27. června v 16 hod.

Článek

Výstraha před silnými bouřkami se týká Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Zlínského, Moravskoslezského, Jihomoravského kraje a Vysočiny.

Platí od pátečního rána do večerních až nočních hodin, přičemž v části Pardubického kraje, v Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji budou bouřky silnější.

„Očekáváme velmi silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami kolem 50 mm, v opakujících se bouřkách i více, s kroupami a nárazy větru kolem 70 km/h,“ uvedli meteorologové s tím, že v ostatních zmiňovaných krajích spadne do 30 mm srážek.

V závěru týdne přijdou tropické teploty a bouřky

Počasí

Se srážkami souvisí také riziko povodní, výstraha – platná od pátečních 11 hodin do sobotního odpoledne – se týká severovýchodu ČR.

„Vzhledem k předpokládaným intenzivním srážkám a nasycenosti území mohou hladiny vodních toků stoupat k 2. SPA. U menších vodních toků není ojediněle vyloučen vzestup na 3. SPA,“ napsali meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám