Hlavní obsah

Hrozí silný vítr a závěje, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové varovali před silným větrem a nebezpečím vzniku sněhových jazyků a závějí. Silný vítr se do České republiky vrátí v úterý a spolu s ním dorazí i sněžení.

Foto: Novinky

Výstraha meteorologů před předpokládaným větrem a sněžením z 31. ledna 2022

Článek

Výstraha před silným větrem bude platit od úterního odpoledne do středečního podvečera. V úterý bude platit pro Prahu, Vysočinu, Ústecký, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský a část Středočeského kraje.

Ve středu se rozšíří o Liberecký, Královéhradecký Pardubický, zbývající části Středočeského a rovněž části Jihomoravského kraje.

Vítr by měl v nárazech dosahovat rychlosti až kolem 70 kilometrů v hodině.

Vzhledem k očekávanému sněžení vydali meteorologové rovněž varování před sněhovými jazyky, respektive závějemi.

V pondělí výstraha platí pro oblasti Šumavy a Krušných hor, v úterý se rozšíří na Karlovarský, Liberecký a části Vysočiny, Plzeňského, Jihočeského, Ústeckého, Středočeského, Pardubického, Královéhradeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Vítr o sobě dá ještě vědět, sněžit bude i v nížinách

Počasí

V pohraničních horských oblastech vesměs hrozí podle meteorologů závěje, v nižších polohách by se mělo jednat o sněhové jazyky.

Zejména v úterý večer očekává Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na horách vydatnější sněžení.

Reklama

Výběr článků

Načítám