Hlavní obsah

Meteorologové rozšířili výstrahu, ochladí se až o 15 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí rozšířil varování před silným větrem, který zasáhne většinu území České republiky. V horských oblastech může napadnout až 15 centimetrů sněhu.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Animace ČHMÚ prudkého poklesu teploty.

Článek

Změna počasí souvisí se studenou frontou, která bude přes naše území přecházet směrem k jihovýchodu a jež přinese arktický vzduch. Během několika hodin se může ochladit až o 15 stupňů Celsia.

Ledoví muži udeří v plné síle

Počasí

Meteorologové očekávají, že na většině území s výjimkou Karlovarského a Plzeňského kraje a okresů Rumburk, Varnsdorf a Frýdlant bude foukat silný vítr, který může mít v nárazech rychlost až 70 kilometrů v hodině.

Vedle toho hrozí v horských oblastech v severních částech republiky v polohách nad 600 metrů nová sněhová nadílka. Připadnout může až 15 centimetrů mokrého sněhu.

Podle meteorologů se sníh může v průběhu úterního rána objevit přechodně i v nižších polohách.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Ochlazování v souvislosti s přechodem studené fronty.

Zatímco vítr bude hrozit od pondělního odpoledne pouze do úterních dvou hodin ráno, sníh bude komplikovat situaci během noci až do úterního rána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Animace očekávaného ochlazení od pondělního poledne do úterních 14:00 hodin.Video: Windy

Reklama

Výběr článků

Načítám