Hlavní obsah

Letní teploty naruší přeháňky a bouřky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní teploty vydrží i v dalších dnech. Počítat nicméně musíme i s odpoledním přibýváním oblačnosti a bouřkami. Krátkou změnu charakteru počasí přinese podle meteoroložky Dagmar Honsové pouze sobota, kdy se přes naše území bude přesouvat slábnoucí studená fronta.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek budou podmínky sledování částečného zatmění Slunce relativně přát – obloha bude na začátku pozorování většinou polojasná, postupně bude místy docházet k přibývání oblačnosti na oblačno,” uvedla Honsová. Místy se budou objevovat přeháňky a ojediněle i bouřky. Teploty vystoupí na 22 až 26 °C.

V pátek bude oblačno, přechodně i polojasno a přeháňky se objeví zpočátku pouze ojediněle. Později se mohou objevovat místy a ojediněle se přidají bouřky. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C, přes den vystoupají na 23 až 27 °C.

Na Medarda zaprší, pak už zřejmě ne. Tropy však nečekejme

Počasí

V sobotu bude oblačno až polojasno, během odpoledne od severozápadu přibývání oblačnosti a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C, přes den vystoupají na 23 až 27 °C,” konstatovala Honsová.

V neděli bude převážně polojasno až skoro jasno, pouze na severovýchodě může být zpočátku dne oblačnosti více a mohou se tam objevit i přeháňky. Ranní minima klesnou na 14 až 10 °C, odpoledne se teploty udrží mezi 19 a 23 °C.

V pondělí bude převážně jasno či skoro jasno. Ráno teploty spadnou na 13 až 9 °C, aby přes den šplhaly na 23 až 27 °C.

V úterý by mělo být na severozápadě oblačnosti více. Místy se tam mohou objevit přeháňky či bouřky. Na zbytku území by mělo převládat jasno až polojasno s teplotami mezi 23 a 27 °C a ranními minimy mezi 14 a 10 °C.

Minimum oblačnosti by mělo být i ve středu, kdy by se odpolední maxima mohla šplhat k 25 až 29 °C.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám