Hlavní obsah

Koncem týdne zaprší, pak teploty znovu zamíří vzhůru

Závěr týdne bude relativně deštivý. Na vině bude frontální rozhraní, které v pátek a v sobotu přinese srážky na většinu území. V příštím týdnu budou teploty opět stoupat až k tropickým hodnotám. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude převládat polojasno, přechodně i jasno s odpoledními teplotami mezi 24 a 28 °C.

„V pátek počasí u nás začne ovlivňovat frontální rozhraní – to přinese v pátek a v sobotu na většinu území déšť, přeháňky a místy bouřky, které mohou být ojediněle i silné, tj. doprovázené nebezpečnými jevy,“ uvedla Honsová.

V pátek bude polojasno až oblačno, zpočátku dne s ojedinělými přeháňkami. Srážky začnou v průběhu dne přibývat od jihozápadu.

Objevit se mohou rovněž bouřky. Ranní minima klesnou na 18 až 14 °C, odpoledne se teploty dostanou na 25 až 29 °C.

V sobotu bude pokračovat oblačno až zataženo, místy i nadále s deštěm, přeháňkami či bouřkami. Ráno teploty setrvají v intervalu 18 až 14 °C, přes den vystoupají k 22 až 26 °C.

V neděli by již mělo převažovat polojasno až oblačno a přeháňky se již vyskytnou pouze ojediněle. Ranní minima klesnou na 14 až 10 °C, odpoledne se podívají k 23 až 27 °C.

Od pondělí do středy by mělo být velmi podobně. Převládat bude polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami, které ve středu mohou doplnit ještě bouřky.

Extrémní sucho omezuje plavbu na Baťově kanále

Domácí

V pondělí a úterý zůstanou ranní teploty mezi 14 a 10 °C. Přes den se v pondělí dostanou na 25 až 29 °C, v úterý pak na 27 až 31 °C.

Středeční ráno bude teplejší, nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 16 a 12 °C, denní vystoupají na 28 až 32 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám