Hlavní obsah

Hrozí velmi silné bouřky, naprší až 50 milimetrů, varovali meteorologové

Od pátečního poledne do sobotního dopoledne hrozí v západní polovině republiky i částech Moravy velmi silné bouřky, v nichž může během krátké doby napršet až 50 milimetrů srážek. V souvislosti s tím hrozí i rychlé vzestupy hladin a na menších tocích mohou být dosaženy i stupně povodňové aktivity.

Foto: Windy

Předpověď bouřek na pátek 13 hodin

Článek

„Fronta bude zvolna postupovat přes naše území k východu a přinese v pátek v odpoledních a večerních hodinách velmi silné bouřky, místy doprovázené přívalovými srážkami. Bouřky v průběhu noci na sobotu budou slábnout a přecházet do vydatnějších dešťů. Srážky budou pozvolna slábnout během sobotního dopoledne,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Velmi silné bouřky hrozí v Praze, na Vysočině, v Jihočeském a částech Středočeského, Plzeňského, Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Silné bouřky s úhrny kolem 30 milimetrů se mohou objevovat ve zbytku Čech s výjimkou Karlovarského kraje a rovněž v některých oblastech Jihomoravského kraje.

Vzestupy hladin meteorologové očekávají v Jihočeském a částech Plzeňského a Jihomoravského kraje a rovněž na většině území Vysočiny, a to zejména v noci z pátku na sobotu.

Až do zítřejšího večera platí v částech Ústeckého a Libereckého kraje varování před vysokými teplotami. Na většině území s výjimkou jihozápadních a severovýchodních oblastí pak do odvolání platí výstraha před nebezpečím vzniku požárů v souvislosti se suchem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám