Hlavní obsah

Do půlky října bude příjemně, až 20 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý říjnový týden bude v České republice ve znamení polojasného počasí a ranních mlh. Odpolední teploty by se měly pohybovat až kolem dvaceti stupňů Celsia. Výhled pro další týden hovoří tom, že by mělo být polojasno s občasnými přeháňkami a denními teplotami mezi 14 a 20 stupni. Uvedla to Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Zatímco pondělní počasí přineslo zejména mlhy a zataženou oblohu s občasným deštěm, v úterý a ve středu by mělo být polojasno. Teploty by se měly pohybovat až kolem 20 stupňů. Nejtepleji by mělo být ve středu, kdy rtuť na teploměru může vyšplhat až na 21 stupňů Celsia. Ráno se místy mohou objevit mlhy.

Pondělní zatažené a deštivé počasí bylo pozůstatkem tropické bouře Laura, která se koncem září utvořila na Atlantikem a přes západní Evropu se coby tlaková níže posunula až nad střední Evropu. Dagmar Honsová uvedla, že jde o ukázku toho, že hurikány a tropické bouře, mohou ovlivňovat i počasí u nás.

O víkendu polojasno s přeháňkami

Od čtvrtka do neděle očekávají meteorologové převážně oblačno až polojasno, místy s přeháňkami nebo deštěm. Denní teploty budou 13 až 18, noční mezi 10 až 5 stupni Celsia.

Výhled pro další týden předpokládá, že střední Evropa bude pod vlivem oblasti vyššího tlaku vzduchu. Bude převážně polojasno, jen ojediněle s občasnými přeháňkami a místními ranními mlhami.

Denní teploty by se ve třetím říjnovém týdnu měly pohybovat mezi 14 a 20 stupni, v noci bude chladněji, mezi 9 a 4 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám