Hlavní obsah

Do konce listopadu se moc neochladí

Počasí by v nadcházejících čtyřech týdnech mělo být podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) průměrné či lehce podprůměrné. Do konce listopadu by mělo být poměrně teplo, sněžit má jen na horách.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Výraznější ochlazení se do konce listopadu nečeká.

Teploty se v prvním sledovaném období, tedy od 8. do 14. listopadu, budou ráno pohybovat kolem dvou stupňů, odpoledne pak kolem sedmi.

V týdnu od 15. do 21. listopadu bude podle očekávání ČHMÚ o něco chladněji. Ranní maxima se očekávají kolem minus jednoho stupně, odpolední kolem pěti.

Třetí týden od 22. do 28. listopadu by měl být teplotně podobný jako ten předchozí, s ranními maximy kolem minus jednoho stupně, odpoledními pak kolem pěti stupňů Celsia.

Ani poslední týden sledovaného období od 29. listopadu do 5. prosince se podle meteorologů nebude příliš odlišovat. Nejvyšší ranní teploty se budou pohybovat kolem minus jednoho stupně, odpolední kolem pěti stupňů.

„Srážkově očekáváme první týden předpovědi podprůměrný, další tři týdny předpovědi by se měly pohybovat v mezích dlouhodobého průměru,“ uvedli meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám