Hlavní obsah

Chladné a zamračené počasí vydrží i o víkendu

Novinky, Jaroslav Soukup

Chladné a deštivé počasí posledních dní, které na mnoha místech zvedlo hladiny řek, bude pokračovat i v závěru týdne. V tom příštím bude teplý vzduch pouze ve vyšších vrstvách atmosféry a na většině území se tak setkáme spíše s nízkou inverzní oblačností a četnými mlhami, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Teploty budou zůstávat i nadále podprůměrné v porovnání s dlouhodobým normálem, na vrcholcích hor očekáváme i nadále sněžení, ale srážkové úhrny už nebudou tak extrémní jako v první polovině prvního pracovního týdne,” nastínila Honsová výhled na nejbližší dny.

V pátek bude převažovat oblačno až zataženo s přeháňkami. Noční minima klesnou na 7 až 3 °C, ojediněle až k 1 °C, přes den vystoupají na 7 až 11 °C, místy jen na 4 až 8 °C. V horských polohách nad 1100 metrů se opět bude jednat o srážky sněhové.

Velmi podobně bude i v sobotu. Hranice sněžení se posune na 900 metrů nad mořem. Noční minima klesnou na 6 až 2 °C. Přes den se nejvyšší teploty dostanou na 5 až 9 °C.

Místy se objeví déšť či přeháňky i v neděli. Na horách by se mělo jednat nejčastěji o srážky smíšené. V noci klesnou teploty na 6 až 2 °C, při vyjasnění i -2 °C. Odpolední maxima setrvají mezi 5 a 9 °C.

V pondělí bude převážně oblačno, místy s mlhami či nízkou oblačností. Noční minima sestoupí na 7 až 3 °C, při vyjasnění na -1 °C. Přes den opět budou mezi 5 a 9 °C.

V úterý a ve středu se místy objeví mlhy a nízká oblačnosti. Nejčastěji bude oblačno až polojasno s nočními teplotami mezi 4 a 0 °C. Denní maxima se budou pohybovat kolem 10 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám