Hlavní obsah

Česku hrozí odpoledne a večer bouřky, příští týden budou úmorná vedra

• Aktualizováno

V odpoledních a večerních hodinách hrozí v neděli zejména na východě Česka silné bouřky, varovali meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Bouřky budou hrozit i v úterý, kdy především východ republiky postihne také úmorné vedro, upozornil ČHMÚ v neděli.

Animace předpokládaného přechodu srážek v neděli odpoledne a večerVideo: Windy

 
Článek

Výstrahu před bouřkami pro východní polovinu Česka vydali meteorolové už v sobotu, v neděli k ní přidali další předběžné varování.

V úterý odpoledne se zejména na západě ČR mohou vyskytovat silné nebo velmi silné bouřky s přívalovými srážkami, kroupami a nárazy větru. Na Moravě pak hrozí úmorné vedro. „Nejvyšší teploty v polohách pod 500 m překročí 31 stupňů Celsia,” uvedl ČHMÚ.

Z lovu bouřek se po tornádu stala móda

Domácí

Už v pondělí budou teploty na jižní Moravě stoupat k 30 stupňům, jinak se budou v maximech pohybovat mezi 24 a 28 stupni. Na úterý počítá předpověď s nejvyššími teplotami 27 až 31 stupňů, na východě a jihovýchodě bude až 33.

Ve středu na části území teploty citelně spadnou. Maxima se budou pohybovat od 19 stupňů na západě po 31 stupňů na jihovýchodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám