Hlavní obsah

Aprílové počasí bude pokračovat

Proměnlivé aprílové počasí nabídne po zbytek týdne polojasno a zataženo s občasnými přeháňkami a o víkendu rovněž s ojedinělými bouřkami. Odpolední teploty se budou zastavovat kolem 17 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 21.4. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek se dočkáme proměnlivé oblačnosti, které bude více na severu a západu země. Tam se budou častěji objevovat občasné přeháňky, odpolední teploty se dostanou na 11 až 15 °C.

Pátek přinese polojasno až oblačno. Odpoledne se místy objeví déšť či přeháňky. Ráno teploty klesnou k 6 až 2 °C, odpolední vystoupají na 12 až 16 °C.

V sobotu bude zpočátku dne polojasno, během dne oblačno a místy se objeví přeháňky nebo déšť. Ojediněle se budou vytvářet bouřky. Ranní teploty budou klesat k 7 až 3 °C, denní se budou pohybovat mezi 13 a 17 °C,“ uvedla Honsová.

Převládající polojasno vydrží zpočátku i v neděli. Během dne začne přibývat oblačnosti a na většině území se objeví přeháňky či déšť. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 °C, odpolední vystoupají na 13 až 17 °C.

V pondělí by mělo pokračovat oblačno až zataženo s přeháňkami či deštěm a ojediněle rovněž bouřkami. Ráno teploty klesnou k 9 až 5 °C, odpoledne se dostanou na 12 až 16 °C.

Zemědělské sucho se vrátilo

Domácí

V úterý bude převážně oblačno, přechodně i polojasno. Přeháňky se budou objevovat pouze místy. Ranní minima klesnou na 7 až 3 °C, odpolední setrvají mezi 12 a 16 °C.

Ve středu by mělo být oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami a ranními teplotami mezi 6 a 2 °C. Přes den by se měla rtuť teploměru dostat na 13 až 17 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

 

Reklama

Výběr článků

Načítám