Hlavní obsah

Apríl se vším všudy. Déšť a sníh vystřídá jasná obloha a 18 stupňů

Poslední dubnový týden v úvodu ovlivní chladné severozápadní proudění s četnými srážkami. Od čtvrtka by mělo být oblačnosti méně a dočkáme se i nárůstu teplot k 18 stupňům. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Warnack Thomas, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Chladný a deštivý úvod týdne doprovodí v pondělí na většině území přeháňky, které budou ustávat až večer. Teploty by se měly pohybovat mezi 10 a 14 °C. Na Českomoravské vrchovině bude pouze kolem 8 °C, zatímco na jihu Moravy maxima vyšplhají až k 16 °C.

„Během noci na úterý bude nejvíce oblačnosti hned zkraje noci – oblačno, místy přeháňky nebo déšť, na horách na severu území i přeháňky sněhové. Postupně ale bude docházet k ubývání místy na polojasno nebo jasno,” uvedla Honsová, podle níž lze místy očekávat i přízemní mrazíky a mlhy či nízkou oblačnost. Ranní minima klesnou na 4 až 0 °C.

Přes den bude zpočátku polojasno, postupně se zatáhne a přidají se srážky. „Na vrcholcích Šumavy a Krkonoš se bude déšť měnit na sněžení nebo déšť se sněhem. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 °C, na západě území kolem 10 °C,” doplnila meteoroložka.

Ve středu bude pokračovat počasí s velkou oblačností a místy s přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 °C, přičemž ojediněle se znovu mohou objevit přízemní mrazíky. Přes den by se měla maxima pohybovat mezi 11 a 15 °C.

Ve čtvrtek by již mělo být jasno až polojasno, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle objevit přeháňky. Ráno teploty klesnou na 5 až 1 °C, odpoledne vystoupají na 14 až 18 °C.

Pouze 32 milimetrů. Srážky jsou letos leckde zatím jen symbolické

Domácí

V pátek by mělo převládat polojasno až oblačno. Přeháňky by se měly objevovat pouze ojediněle. Ráno teploty klesnou na 4 až 0 °C, přičemž místy se znovu objeví přízemní mrazíky. Přes den se maxima dostanou znovu na 14 až 18 °C.

Polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami nabídne i sobota. Ráno by se měly teploty pohybovat mezi 6 a 2 °C, přes den setrvají v intervalu 14 až 18 °C.

V neděli by mělo být nejčastěji oblačno, s ranními teplotami mezi 7 a 3 °C. Odpoledne začne přibývat oblačnost a místy se objeví přeháňky či déšť. Přes den by se měly teploty opět pohybovat mezi 14 a 18 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám