Hlavní obsah

Tipy do kina na čtvrtek

KARLOVY VARY

Publikum karlovarského festivalu čeká ve čtvrtek především druhá projekce minimalistického Jarmuschova filmu Kafe a cigarety, který je sledem krátkých kavárenských scének. Ve střihovém snímku Los Angeles se mohou diváci více seznámit s filmovým městem, kde sídlí Hollywood.

Článek

Zkrátka nepřijde ani ten, koho naopak zajímají severokorejští špióni. A nakonec je na programu několik filmových milostných dramat, v nichž mohou návštěvníci porovnat, jak lehce či těžce se miluje třeba ve Francii, Německu nebo v daleké Indii.

O čem všem lze mluvit u kafe a cigaret

22:30, Kino Čas
Kafe a cigára, USA, 2003, 96min.
Režie : Jim Jarmusch
Káva a cigarety je několik krátkých filmů, tvářících se dohromady jako hraný film (nebo obráceně). Sbírka nejrůznějších podivínů v podání výjimečných herců a muzikantů v nich posedává, popíjí kafe, kouří cigarety a debatuje o nejrůznějších tématech: od nanuků s kofeinem přes fiktivní rockovou kapelu až po vynálezy Nikoly Tesly

Město filmu tisíckrát jinak

11:00, Kino Čas
Los Angeles hraje sebe, USA, 2003, 169min.
Režie : Thom Andersen
169 minut dlouhý filmový esej je neobvyklým portrétem města, které bylo použito jako lokace v tolika filmech, až má člověk pocit, že ho důvěrně zná - i když tam nikdy nebyl. Snímek, sestřižený téměř výhradně z ukázek z filmů, které se natáčely v Los Angeles, potěší všechny filmové fanoušky.

Severokorejští agenti 007

18:30, Malý sál
Repatriace, Korea, 2003, 149min.
Režie : Kim Dong-won
Film sleduje osudy dvou bývalých severokorejských špionů, kteří se po propuštění z třicet let trvajícího vězení snaží vrátit zpět do své vlasti. Velmi osobní režisérova pocta těm, jež ani desítky let trvající mučení nepřinutilo zříci se svého politického přesvědčení.

Vztahy po francouzském způsobu

16:30 Richmond
Tak dlouhé čekání, Francie, 2004, 105min.
Režie : Thierry Klifa
Atmosféra současné Paříže je kulisou, v níž je rozehráno vzájemné setkávání a míjení dvou žen a jednoho muže. Obě ho velmi milují a pro něj je těžké dát jedné z nich přednost, a tak se zde víc mluví o hořkosti, bezradnosti a zklamání než o lásce.

Drama lásky a žárlivosti

15:30 Kinosál B
Láska v myšlenkách, Německo, 2004, 88min.
Režie : Achim von Borries
Stylové psychologické drama inspirovaly skutečné události, jež změnily jeden letní víkend roku 1927 v peklo žárlivosti a vášně. Spolužáci Paul a Güenther se rozhodnou strávit pár dní na venkově. Paul se zamiluje do kamarádovy sestry Hilde, ta však už přítele má: je jím Güentherův bývalý milenec Hans.

Nelehký vdovský osud v Indie

22:00, Pupp
Chokher Bali, Indie, 2003, 145min.
Režie : Rituparno Ghosh
Mladá vdova Binodini přichází do bohaté kalkatské rodiny, kde se setkává s lehkomyslným Mahendrou, s jeho naivní ženou Ašalatou a s rodinným přítelem Beharim. Odmítá přijmout tradiční vdovský úděl, čímž spustí osudovou hru. Snímek, odehrávající se v Bengálsku v letech 1902 až 1905, je již druhá adaptace románu R. Thákura.

Válečné vzpomínky z Chorvatska

16:30, Lázně III.
Svědkové, Chorvatsko, 2003, 88min.
Režie : Vinko Brešan
Píše se rok 1992 a chorvatské městečko Karlovac se ocitlo v těsné blízkosti frontové linie bratrovražedného válečného konfliktu. Vyšetřování vraždy postupně poodhaluje, do jaké míry válka vstoupila do života zdejších obyvatel, jak dokázala zdeformovat rodinné i mezilidské vztahy, jak změnila úhel pohledu na zločin.
Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary
.: Zprávy den po dni
.: Festival ve fotografiích

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám