Hlavní obsah

Stanové městečko poskytlo azyl dvěma tisícům baťůžkářů

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Kolem 2000 baťůžkářů z řad především studentů se ubytovalo v průběhu deseti dnů konání 40. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech ve stanovém městečku na stadiónu AC Start v městské čtvrti Tuhnice. Právo o tom informovala recepční Andrea Pániková.

Článek

"Zaznamenali jsme během festivalu zhruba dva tisíce návštěvníků stanového městečka," uvedla Pániková. "Neznamená to, že by se tu naráz ubytovalo tolik lidí, ale různě se během festivalu prostřídali," vysvětlovala.

Autobusy jezdily málo

Největší zájem byl o ubytování v tělocvičně s kapacitou šedesáti míst. Zbytek hledal místo na travnaté ploše lehkoatletického stadiónu pro svůj stan. Ubytování stálo šedesát korun na noc, a to včetně koupelen a úschovny zavazadel. "Služby byly dobré, i když ubytování by mohlo být levnější," posteskl si Jaroslav Lev ze Vsetína. "I když, do Karlových Varů jsme přicestovali ze zahraničního pobytu, a tam jsou ceny zase úplně o něčem jiném," dodal.

"Mně se zdá šedesát korun také moc. Na jiných festivalech, například hudebních, chtějí za stan méně," kritizovala  studentka z Českého Brodu Michaela Kádnerová. "Vždyť hostel tu stojí devadesát korun a to už není velký rozdíl," dodala. Jakub Hložek ze Slaného by zlepšil dopravu do stanového městečka. "V noci by mohlo jezdit více autobusů. Člověk je za celý den zmožený, a pak ještě musí takový kus z centra pěšky," postěžoval si.

Bez krádeží

Jinak ale byli hosté spokojení. "Déšť nám nevadil. Schovali jsme se pod tribunu," uvedla Kádnerová. Trochu jsme se obávali krádeží. Vždy s napětím jsme se vraceli zpět do tábora, zda tu ještě bude stát náš stan a zda v něm budou všechny věci, ale kupodivu, vše bylo jak má být," doplnila. "Letos proběhlo vše bez problémů, žádné krádeže, ani nepořádek, dokonce ani hluk," pochvaloval si recepční Pavel Vráblik.

"Největší zájem byl v restauraci o polévky, bramboráky, párky, hemenex, smažené sýry a přírodní kuřecí řízky. O tradiční jídla, jako guláš nebo vepřový řízek, takový zájem nebyl," konstatovala provozovatelka místní restaurace Daniela Pániková.

Všichni oslovení baťůžkáři se těšili na příští ročník. "Určitě se nám tady líbilo a příště přijdeme zase," uzavřel Mikuláš Duda ze Slaného, když dobalil stan a vydal se s baťohem na zádech na cestu domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám