Hlavní obsah

Pražské hotely hlásí na Silvestra beznadějně plno

PRAHA

Chystáte se oslavit Silvestra v Praze a nemáte rezervaci v hotelu? Tak si budete muset zajistit ubytování u známých či příbuzných nebo strávit celou noc v ulicích. Prakticky všechny pražské hotely totiž hlásí na Silvestra absolutně plno. Volná místa jsou jen ve vánočním termínu.

Foto: Miloš Novák

Na chotěbořském náměstí nebude o podobné modely nouze.

Článek

"Loni bylo na Silvestra v pražských hotelech podle statistik obsazeno na 97 procent. A stejné je to i letos. Když hotely obvoláváte, tak hlásí na Silvestra plno," řekla ve čtvrtek Novinkám Jaroslava Nováková z Pražské informační služby.

Pár procent volných míst v konečných statistikách je podle ní dáno tím, že nakonec někdo ruší rezervaci na poslední chvíli či jednoduše nepřijede.

"Na Vánoce takový nával není. Všechno začíná až 27. prosince nebo později, podle toho jak zrovna vyjde kolem Silvestra víkend," dodala Nováková.

"Volná místa kolem Vánoc ještě jsou. Podle mého odhadu asi deset procent kapacity hotelu. Silvestrovský termín je ale úplně plný, už asi tak měsíc," řekla Novinkám pracovnice rezervačního oddělení pražského hotelu Ambassador - Zlatá husa.

Prakticky stejně reagovali na otázku o obsazenosti i recepční dalších pražských hotelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám