Hlavní obsah

CD na tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební nabídka tohoto týdne potěší především děti a milovníky klasiky. Vychází album dětských písniček a CD komplet Dvořákových koncertů.

Foto: Felix Pašek

Porovnávání svalů: Michaela Dolinová a Petr Chalupný

Článek

Antonín Dvořák: Kompletní koncerty

Moravská filharmonie Olomouc pod vedením Stanislava Vavřínka spolu s našimi předními sólisty - Jitkou Čechovou, Janou Novákovou a Janem Páleníčkem - nahrála všechny Dvořákovy koncerty. Nejznámějším je Koncert pro violoncello h moll. Dále komplet dvou CD obsahuje Koncert pro klavír a orchestr g moll, Koncert pro housle a orchestr a moll, Klid pro violoncello a orchestr a Rondo g moll pro violoncello a orchestr.

Cube-Bohemia, 70:54 a 52:03

Jiří Weinberger, Michal Vích, Lenka Vychodilová: Povídá pondělí úterku ...a co bylo dál

Povídá pondělí úterku je deska určená dětem. Přináší třicet dva recitované a zhudebněné texty ze stejnojmenné dětské knihy Jiřího Weinbergera. Hudbu k nim složil Michal Vích.

Víchovu práci znají dobře příznivci filmů Tomáše Vorla. Napsal hudbu ke všem s výjimkou Kamenného mostu (Kouř, Pražská pětka, Cesta z města...).Od osmdesátých let se věnuje i hudbě pro divadlo, spolupracoval například s Divadlem v Řeznické, či Divadlem Archa.

Texty s Víchem a Weinberegerem zpívá a recituje členka divadla Sklep Lenka Vychodilová.

G.parrot 43:11

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám