Hlavní obsah

Bílý Štědrý den může zhatit obleva

Právo, Václav Pergl
PRAHA

Bílé Vánoce budou asi jenom na horách. V nížinách je zřejmě zhatí obleva, která se očekává den před Štědrým dnem. Naplní se tak lidová pranostika, podle níž na Adama a Evu (Štědrý den) čekejte oblevu. Jak vyplývá z informací Českého hydrometeorologického ústavu, meteorologové stále ještě přesně nevědí, jaké počasí můžeme čekat.

Foto: Martin Tlustý

Dave Trumpeteer a MC Turner byli největšími hvězdami kralupské sobotní open-air show Tancem za sluncem, která se letos konala již po čtvrté.

Článek

Jestliže před třemi dny to vypadalo na bílé Vánoce, nyní budou spíše na blátě, ale i tato předpověď prý není ještě konečná.

Podle nejčerstvější prognózy by od neděle až do středy příštího týdne mělo mrznout, v noci 0 až -8 a přes den 3 až -3.

Den před Štědrým dnem očekávají meteorologové oblevu, při níž by sněžení mohlo přecházet do dešťových přeháněk i na horách. Noční teploty by měly být v rozmezí 2 až -3 a odpolední 0 až 5.

Na první svátek vánoční by se mělo znovu ochladit, teploty sice neklesnou moc pod nulu, ale na horách má znovu sněžit.

Na horách sníh určitě bude

I když do Štědrého dne zbývá ještě sedm dní, je už jisté, že na horách sníh bude v každém případě. Dokonce by se mohl udržet v nadmořské výšce nad 700 m.

O víkendu, zejména v sobotu, musíme však počítat s náledím, protože déšť se sněhem, který má padat, bude na vozovkách umrzat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám