Hlavní obsah
Šije spodní prádlo z mléka a pokukuje i po látce z pomerančů
Počátkem minulého století se využíval jako náhrada za drahá a nedostatková vlákna z hedvábí či vlny. Dnes jde o neotřelý, a především udržitelný materiál. Řeč...
Invalidní důchod, návrat do práce i výběr nemocnice. Expertka radí, na co by měli onkologicky nemocní myslet
Přibývá lidí, u kterých se daří odhalit rakovinu včas. Zaměstnavatelé však zatím nejsou dostatečně připraveni na návrat pracovníků, kteří překonali zákeřnou...
Nablýskaný sprchový kout můžete mít i bez chemie. Někdy to však bez ní nejde
Trendem moderních koupelen jsou elegantní walk-in sprchové kouty. Designovky z čirého skla, které pozdvihnou relaxační prostor, v němž probíhá hygiena, na...
Nedej nachlazení šanci. Česnek a další imunitní boostery před sezonou chřipek
S příchodem podzimu a zimy se každoročně zvyšuje výskyt respiračních infekcí, včetně chřipky a běžného nachlazení. V tomto období je klíčové zaměřit se na...
Nízkonákladová rekonstrukce: bytu dominuje mural v jídelně, barvy a osobitý přístup
ApartaBento. Už jen hravý název projektu rekonstrukce bytu o rozloze 59 m² napovídá, jakým stylem k ní architekti ze studia Hersen Mendes Arquitetura...
Skrytá síla rodinného nátlaku – faktor, který formuje lidskou identitu a sebeúctu
Rodina bývá pro mnohé lidi zdrojem útěchy, sounáležitosti a bezpečí. Pro některé naopak zdrojem velkého tlaku. Na vině bývají často nerealistická očekávání...
Imunoložka Jiřina Bartůňková: Neřešte špinavé dudlíky, ale očkování
Jsme potomky lidí, kteří přežili morové rány a cholery. Přední česká imunoložka Jiřina Bartůňková říká, že právě to je důvod, proč dnes více trpíme alergiemi...
Josef Vágner byl vizionářem zoologických zahrad. V jeho šlépějích jde i vnuk Marián
Když se měl Josef Vágner, ředitel tehdejší Východočeské zoo ve Dvoře Králové nad Labem, vypravit počátkem 70. let do Ugandy, aby tam získal zvířata pro...
Zchátralou chatu z 50. let proměnili na moderní útočiště u jezera
Na první pohled nabízela chata dokonalou idylu u jezera, která však uprostřed kanadských lesů nedaleko Montrealu desítky let chátrala. Majitelé v ní stále...
Jídlo vnímám jako úžasný prostředek pro sdílení a socializaci, říká Anna Grosmanová
Přes léto potkáte foodblogerku Annu Grosmanovou s foťákem na poli. Teď na podzim ji ale hledejte v restauraci. Pořádá totiž kulinářský festival RestaurantWeek.
Postranní panel
Reklama
Reklama









