Hlavní obsah

Zemřela hvězda lechtivých vystoupení, poprsí měla pojištěné na miliony

Jedna z nejznámějších světových burlesek Tempest Storm zemřela ve věku 93 let. Americká tanečnice byla na vrcholu popularity v padesátých letech minulého století, aktivně však vystupovala až do roku 2010. Randila například s Elvisem Presleym a vlastní poprsí velikosti 44DD měla pojištěno na milion dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Poprsí měla pojištěno na milion dolarů.

Článek

Tempest Storm, vlastním jménem Annie Banksová, se narodila v Georgii v roce 1928 a kariéru v Hollywoodu odstartovala už v 17 letech. Původně pracovala jako servírka, kde si jí všiml jistý manažer, který jí nabídl práci tanečnice.

O pár let později podepsala velmi lukrativní desetiletou smlouvu, kdy její roční příjem dosahoval 100 tisíc dolarů. Stala se tak nejvíce vydělávající burleskou v historii.

Traduje se, že Tempest si velmi cenila svého poprsí, které si v Londýně nechala pojistit na částku jednoho milionu dolarů, při dnešním kurzu tedy přes 20 milionů korun. V Las Vegas, kde vystupovala prakticky 60 let, si později vysloužila titul „královny erotických tanečnic”. Její show vyprodávala sály po celých Spojených státech. Kromě „domovského” Las Vegas vystupovala třeba i ve světoznámé Carnegie Hall v New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Tempest Storm vystupovala až do roku 2010.

Tempest se zejména v padesátých letech dvacátého století vyšvihla mezi americkou smetánku, k čemuž jí pomohly i románky s velmi slavnými muži. Z těch nejslavnějších třeba ty se zpěvákem Elvisem Presleym, hercem Mickey Rooneym či hudebníkem Louisem Armstrongem.

„Pohybovala jsem se ve společnosti VIP lidí, chodili na moje show. Tak jsem se taky seznámila koncem padesátých let s Elvisem. Po vystoupení přišel, abychom se vyfotili. Já tam tehdy stála vedle Krále a zeptala jsem se ho, jestli to bude trvat dlouho, protože jsem měla někam naspěch. Podíval se na mě svýma velkýma očima a zeptal se, jestli mě může doprovodit,” uvedla Tempest v rozhovoru pro britský Daily Mail v roce 2014.

Foto: Profimedia.cz

Její vystoupení muži milovali.

Proslýchalo se dokonce, že měla blízko k Johnu Fitzgeraldu Kennedymu, bývalému prezidentovi Spojených států. Sousedila s Marylin Monroe a přátelila se třeba s Frankem Sinatrou, výčet jejích známostí byl tedy skutečně velmi obsáhlý. V roce 1959 se vdala za herce Herba Jeffriese, manželství ovšem skončilo o osm let později.

A jak je možné, že v oboru tanečnic vydržela až do roku 2010? „Nikdy jsem nepila, nikdy jsem nekouřila, nikdy jsem nebrala drogy. Proto jsem vystupovala tak dlouho. Vážím si toho, když mi nějaká mladá dáma řekne, že jsem pro ni inspirací. Vždycky těm děvčátkům říkám, aby byla sexy, ale zároveň si udržovala svoji úroveň. Všechno, co jsem kdy dělala, mělo úroveň. Nikdy jsem nedělala nic vulgárního,” uvedla.

V posledních letech trpěla bývalá burleska demencí a po krátké nemoci zemřela obklopena dalšími burleskami v úterý v Las Vegas ve věku 93 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám