Hlavní obsah

Zemřel zřejmě nejloajálnější zaměstnanec na světě. V jedné firmě vydržel neuvěřitelnou dobu

Novinky, Jakub Štěpánek

Ve věku 98 let zemřel Skot John Burns. Ačkoliv se nejedná o žádnou celebritu, dá se Burns považovat za zřejmě nejloajálnějšího zaměstnance na světě. U jedné právnické firmy totiž strávil celých 84 let.

Foto: Profimedia.cz

Burns pracoval celý život u právnické firmy. Ilustrační foto

Článek

Do právnické firmy TC Young Wilson Terris nastoupil Burns v pouhých 14 letech jako brigádník. Po dokončení studií u společnosti zůstal a pracoval v ní až do smrti na konci letošního roku.

Ačkoliv několik týdnů před smrtí již hovořil o tom, že se zřejmě chystá na zasloužený odpočinek, nikdy k tomu nakonec nedošlo. Většinu života pracoval se soudními dokumenty u Nejvyššího soudu, ale od roku 1936 vystřídal ve firmě řadu pozic, od poslíčka, přes pokladníka až po doručovatele dokumentů, kterým zůstal až do své smrti, informoval britský Standard.

Válečný veterán překonal covid-19 a oslavil 104. narozeniny

Muži

„Žil pro svoji práci. Každé ráno vstal a běžel na autobus,” uvedla jeho snacha Nancy. Burns před 12 lety absolvoval také charitativní cestu, při které vybíral prostředky na výzkum nemoci ALS, na kterou tehdy zemřela jeho žena. Byl rovněž nadšeným fotbalovým fanouškem a v roce 2016 se dožil mistrovského titulu Hibernians, kteří byli pro Burnse srdcovou záležitostí.

„Za 84 let v naší firmě inspiroval celou řadu lidí. Zaslouží si nejvyšší možné uznání a respekt,” uvedl Grant Knight, Burnsův šéf.

Zápis do Guinnessovy knihy rekordů překazila Burnsovi druhá světová válka. Během ní totiž pracoval jako radista v Africe a komisaři odmítli uznat zaměstnání u právnické firmy jako nepřetržité.

Oficiální rekord tak stále drží Brazilec Walter Orthmann, který na jednom místě pracoval nepřetržitě přes 81 let. Burns zemřel v listopadu ve spánku v blízkosti své rodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám