Hlavní obsah

Ze saturnovské číše víno rozlít nejde

Novinky, vpl

Určitě se to stalo nejednou i vám a vždycky je to k vzteku. Na oblíbeném oblečení nebo na značkovém koberci najdete skvrnu po víně. Teď se hlásí o slovo změna - pochopitelné naštvání může být minulostí. Americké Super Duper Studio totiž uvedlo na trh číše, z nichž se víno nedá vylít.

Foto: Super Duper Studio

Sklenky Saturn jsou krásným designovým kouskem.

Článek

Na rozdíl od běžných číší nemá nový výrobek nožku, ale spodek, menší než vlastní sklenice. Číši, označovanou jako Saturn, designéři navrhli tak, že se otáčí na spodku a sama se vyrovnává, takže se v ní nápoj bohů nikdy nedostane přes okraj. Na vývoji skleněných zázraků pracovalo studio celé čtyři roky.

Roztavené sklo se nejprve tvaruje ručně a pak je zkušený řemeslník v kalifornském Oaklandu vyfoukne do formy. Poté se celou noc ochlazuje. Číše mají obsah od 125 do 175 mililitrů. Aby nezabíraly příliš mnoho místa v likérníku nebo skříni na sklo, zapadají do sebe. Jsou mimořádně lehké a pohodlně se drží. Firma číše nabízí v bílé nebo červené barvě.

Vhodnější na červené víno

Jediná věc, se kterou si vývojáři ze Super Duper Studia zatím nedokázali poradit, je teplota. Protože sklenice nemá nožku, pokud ji držíte v ruce, zahříváte nechtěně i víno v ní obsažené.

„Proto jsou naše číše vhodnější pro červené víno, které se podává při pokojové teplotě i či teplotě ještě o něco vyšší,“ vysvětluje Christopher Yamane, jeden z tvůrců výrobku snů, výtvarník a průmyslový designer.

Pokud byste si chtěli číše, ze kterých nikdy víno nevyšplíchne, objednat prostřednictvím internetu už nyní, počítejte, že vás jeden kousek vyjde na 52 dolarů (1 165 korun). Plus poštovné.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám