Hlavní obsah

Zavřené hospody? Dvojice načepuje pivo přímo u dveří zákazníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v České republice jsou i ve Velké Británii v současné době uzavřené bary, hospody či restaurace. Možností, kde si dát čepované pivo, tak není přehršel. S řešením přišel jistý George Dean, jenž vozí v přebudované dodávce výčep až před dveře zákazníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brit přeměnil dodávku na pojízdný výčepVideo: AP

 
Článek

Za normálních okolností pracuje George jako provozní jednoho baru v Londýně. Během lockdownu ale musel nuceně hledat jiný způsob obživy, v oboru přesto zůstal. Se svým kamarádem a obchodním partnerem přebudovali menší dodávku na pojízdný výčep a pivo vozí lidem doslova „pod čumák”.

Aby uspokojili poptávku také mezi ženami, které by chtěly nasát trochu barové atmosféry, ale pivo jim není po chuti, nabízí dvojice kromě zlatavého moku také skleničky s proseccem, uvedla agentura AP. Pivo vyjde na šest až sedm liber (200 korun), podobně jako šumivé víno.

V bývalé plzeňské elektrárně dnes teče pivo proudem

Muži

„Chtěli jsme dát lidem možnost zažít alespoň vzdáleně atmosféru oblíbeného baru,” vysvětlil záměr firmy Pub To Your Door (Bar k vašim dveřím) její pětadvacetiletý zakladatel.

Jak se zdá, hospody a bary v Británii ještě nějaký ten pátek zůstanou zavřené, a tak má dvojice před sebou zřejmě ještě hodně výjezdů k nedočkavým žíznivcům. Jestli s podnikáním budou pokračovat i po otevření podniků, zatím George netuší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám