Hlavní obsah

Za nejlepší svařák roku si zájemci musejí připlatit. A pořádně

Novinky, jky

Dát si svařené víno na vánočních trzích patří k jednomu z oblíbených zvyků. A platí to nejen pro Českou republiku, ale i pro většinu Evropy. Zatímco ve Vídni si mnoho lidí dá raději punč, ve Velké Británii v horkých nápojích vede tradiční svařák. A jeden luxusní bar nyní přišel s nápojem, který ocení každý milovník dobrého alkoholu, který nemá hluboko do kapsy.

Foto: Profimedia.cz

V zimním období je svařené víno jednou z nejoblíbenějších tekutin, které prohřejí zkřehlé tělo.

Článek

Opojení z příjemně hřejivého rudého nápoje může člověka rychle přejít. Třeba když mu je za něj předána účtenka na 60 liber, tedy více než 2100 korun. To pak vystřízliví opravdu rychle. Jenže přesně tolik stojí svařené víno v moderním baru Searcys na železničním nádraží St. Pancras. To je ještě o nějakých 350 korun více, než stál nejdražší loňský svařák z podniku Hush.

Pravdou zůstává, že se experti a degustátoři z Anglie shodují, že opravdu jde o nejlepší svařené víno, které si mohou letos lidé dopřát. Nese název Cinnamoney Spiced Wine a je tvořené kvalitním bordeaux, šampaňským, normandským cidrem a dezertním vínem. Připočítejte k tomu klasická koření, která běžně najdete ve svařeném víně, a je na světě nápoj, který stojí jako luxusní večeře.

To nejlepší z Francie a Velké Británie

Za nejnovějším přídavkem do baru stojí přední mixologové a známý autor píšící o gastronomii a dobrém pití – Matthew Fort. Není se tak co divit, že v nápoji objevíte třeba šampaňské Lanson Pére et Fils, dezertní víno Muscat De Beaumes de Venise, calvados Blanche de Normandie a cidre Blanche de Normandie pro odlehčení. Hlavní složkou je pak červené víno Chateau des Gravieres.

„Svařené víno je pevnou součástí předvánočního období. Tento rok jsme chtěli vytvořit něco trochu odlišného, co by spojilo ty nejlepší ingredience z Francie a Velké Británie,” uvedl hlavní manažer baru Peter Alderin a dodal, že prodej tohoto výjimečného svařáku ukončí k poslednímu prosinci.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Anketa

Dopřáváte si v předvánočním období svařeného vína?
ano, docela často
24,4 %
ano, sem tam
49,6 %
ne
26 %
Celkem hlasovalo 734 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám