Hlavní obsah

Za hodinu udělal 951 angličáků, přežil a má rekord

Pokud jste si šli někdy zacvičit a během rozcvičky jste dělali tzv. angličáky, pak asi víte, o jak moc náročný cvik se jedná. Brazilský bojovník Cassiano Rodrigues Laureano teď vytvořil světový rekord, když jich za hodinu zvládl neuvěřitelných 951.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rodrigues se věnuje zápasům MMA a angličáky jsou pro něj denní chléb. Přesto je výkon pětatřicetiletého muže obdivuhodný. V průměru udělal jedno opakování za 3,8 sekundy.

Svým výkonem, na který dohlíželi komisaři z Guinnessovy knihy rekordů, oslavil narozeniny, a zároveň vybral finanční prostředky pro svoji neteř, které byla nedávno diagnostikována srdeční vada.

Angličák (anglicky burpee) je kombinace dřepu, kliku a výskoku a patří mezi fyzicky velmi náročné cviky, obzvlášť pokud je prováděn poctivě a delší časový úsek. Není proto divu, že svůj výkon okomentoval Brazilec velmi stručně. „Jsem unavený,” prohlásil po dokončení posledního opakování.

V 18 letech obletěl jako nejmladší člověk na světě zeměkouli

Muži

„Nešlo to tak lehce, jak jsem za začátku předpokládal. Ale jsem moc rád, že se mi to povedlo,” doplnil později. Jeho cílem sice bylo pokořit tisícovku, nedávné zranění jej však částečně limitovalo. I tak překonal stávající rekord o 72 angličáků a může se tak pyšnit světovým prvenstvím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám