Hlavní obsah

Vyhrál miliony v pokeru, dá je na charitu. A ne poprvé

Novinky, vps

Může se zdát, že buddhismus a hraní pokeru o peníze nejde moc dohromady. Kanaďan Scott Wellenbach si ale našel svou cestu. Tento věřící muž aktivně hraje a své výhry věnuje na charitu. Tento týden vyhrál v přepočtu 15 milionů korun a je jasné, jak s nimi naloží.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dnes 67letý Wellenbach se k buddhismu podle BBC uchýlil jako mladý muž, když hledal cestu, jak se vyrovnat se svou nespokojeností s životem. Každý den medituje zhruba hodinu a s buddhismem se setkává i v pracovním životě – živí se totiž překlady buddhistických textů ze sanskrtu a tibetštiny.

Scott Wellenbach.

Poker se naučil hrát v mládí, ale dlouho se jím zabýval jen na rekreační úrovni. Vážněji hraje až od roku 2010, kdy vyhrál výlet do Las Vegas. Adrenalin při vysokých sázkách kontrastuje s jeho pravidelnou meditací, Wellenbach je navíc občas znepokojen tím, že hraní pokeru mnoho lidí finančně zruinovalo.

„Asi to racionalizuji tím, že své výhry daruji na charitu,“ uvedl kanadský hráč, který do této středy vyhrál nejvíce 72 tisíc dolarů (asi 1,6 milionu korun).

Výrazný posun přišel tento týden na turnaji PokerStars Caribbean Adventure na Bahamách, kam se dostal poté, co vyhrál turnaj na internetu. V solidně dotovaném klání se umístil na třetím místě, což mu vyneslo 671 240 dolarů, v přepočtu již zmíněných 15 milionů korun.

Chce se zlepšovat

I tento obnos věnuje na charitu, čímž opět potvrzuje svou přezdívku „hrdina lidu“. Obvykle obdarovává několik buddhistických charit, ale také Lékaře bez hranic.

Poker je podle Wellenbacha během neustálých proher a výher při jednotlivých sázkách vlastně skvělou příležitostí, jak poznat rozpory bytí. Na bahamském turnaji ale navíc poznal, že pokud chce uspět i v budoucnu, má před sebou ještě dlouhou cestu.

„Musím se ještě hodně učit, jak hrát poker na této úrovni, protože tihle hoši jsou opravdu moc dobří,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám