Hlavní obsah

Vloni si pořídil vlastní ledoborec za miliardy, teď ho známý oligarcha pronajímá

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V loňském roce si ruský miliardář Oleg Tiňkov pořídil 77 metrů dlouhý soukromý ledoborec v přepočtu za více než dvě miliardy korun. Nyní nabízí svůj klenot k pronájmu. Pokud máte zájem, budete si ale na výlet muset připravit pořádně naditou portmonku.

Foto: Profimedia.cz

Výlet se případnému zájemci pořádně prodraží.

Článek

Ledoborec s názvem La Datcha je majestátní plavidlo, které dává poměrně dost jasně najevo okázalost jeho majitele. Dvaapadesátiletý Tiňkov ale pár miliard neřeší, takže se může pochlubit luxusní lodí, jež může pár týdnů říkat pane taky vám, uvádí server Daily Mail.

„Je to jachtaření, ale v úplně jiném slova smyslu. Není to o popíjení drinků a předvádění se v Saint-Tropez,” uvedl sám podnikatel. „Svět je veliký a život krátký. Musíme toho objevit, kolik jen bude možné,” popisuje svoji dobrodružnou vášeň Rus, jehož majetek odhadl časopis Forbes na 52 miliard korun.

Plavidlo nabízí kromě samozřejmých věcí, jako jsou luxusní kajuty, VIP salonek, sauna, wellness či posilovna, také místo pro dvě helikoptéry, vlastní ponorku nebo dva sněžné skútry.

Foto: Profimedia.cz

La Datcha je skutečně krásný kousek.

Na palubu se dostane kromě 25 členů posádky maximálně 12 hostů, kteří budou ubytováni v celkem šesti prvotřídních kajutách. Loď má pak dostatečné zásoby paliva na 40 dní strávených na moři.

Pochopitelně strávit skoro šest týdnů na moři není pro každého. Ať už je na vině mořská nemoc, nebo nedostatečný stav konta. Zájemce, který by se s partou přátel chtěl vydat třeba k jednomu z pólů, bude totiž muset zaplatit 665 tisíc liber (19,5 milionu korun) na týden. Čtyřicetidenní plavba by tak vyšla v přepočtu na 111 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Oleg Tiňkov je mimo jiné vyznavačem cyklistiky.

Tiňkov se kromě jachtaření vyžívá rovněž v cyklistice. V roce 2013 převzal cyklistickou stáj Tinkoff-Saxo, za jejíž barvy bojoval například i český jezdec Roman Kreuziger a Slovák Peter Sagan. Na konci sezony 2016 však tým skončil. Důvod? Nedostatek financí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám