Hlavní obsah

Viva la revolución: Na Kubě otevřeli první sexshop

Novinky, nčs

První kamenný obchod s erotickými pomůckami otevřeli tento měsíc na Kubě, kde donedávna byly podobné podniky a sexualita obecně tabu. Ke ztrátě ostychu možná nejdříve budou pánové a jejich drahé polovičky potřebovat doušek kubánského rumu. V zemi, kde vládne komunistický režim, je zakázáno šířit a prodávat cokoliv obscénního. Donedávna tak mířily erotické pomůcky na Kubu zejména v kufrech z jiných zemí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Kubě otevřeli první sex shopVideo: Reuters

 
Článek

V zemi, kde vládne komunistický režim, je zakázáno šířit a prodávat cokoliv obscénního. Donedávna tak mířily erotické pomůcky na Kubu zejména v kufrech z jiných zemí.

S otevřením prvního sexshopu s ručně vyráběnými produkty nyní přišli Yanahara Mauriová, Javier Alejandro Bobadilla a Joan Díaz. Sami zakladatelé byli překvapeni z udělení povolení od úřadů. „Naše produkty jsou levnější než na černém trhu, kde se prodává většinou zboží dovezené z ciziny. Jsme tady také proto, abychom v zemi odbourali sexuální tabu. Všude ve světě je to normální,” říká umělkyně Mauriová.

Pomáhá internet

Její slova potvrzuje i spokojený zákazník Wilfredo Santos: „Koupili jsme si nějaké věci včetně dekorací. Myslím, že je skvělé, že se tabu ze sexuality odbourává. Obchod provokuje a je vlastně takovou revolucí.”

K odbourávání strachu ze sexuality Kubáncům podle agentury Reuters rovněž pomáhá rozšíření internetu, zahraničních televizních kanálů a také povolení politického režimu, který Kubáncům umožnuje více cestovat a poznávat tak jiné kultury.

S tím souhlasí i provozovatel erotického e-shopu na Kubě. „Za dva roky, co je obchod v provozu, se poptávka zdvojnásobila,” říká muž, jehož produkty jsou z valné většiny importovány ze zahraničí. Přes odbourávání tabu si však raději přál zůstat v anonymitě.

Do opravdu prvního sexshopu s názvem „Consolez Vous” však mohou Kubánci fyzicky vkročit až nyní.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám