Hlavní obsah

Vědci jsou blízko stvoření revolučního kondomu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vědci z univerzity v australském městě Wollongong připravují nové kondomy, které lze bez nadsázky označit za revoluční. Měly by být extra pevné, ale podle vědců by v nich měl mít muž snad ještě lepší pocit než při sexu bez kondomu. Vyrábět jej budou z hmoty vzdáleně připomínající silikon.

Kondomy nové generace se budou více podobat lidské kůžiVideo: UOW Australia

 
Článek

Materiál, který označují výrobci jako hydrogel, by měl být vyrobený tak, aby vzhledově i na dotek připomínal lidskou tkáň. To by však samo o sobě šlo asi jen těžko označit za průlomové. Za zmínku však stojí, že by měl být tento kondom schopný autolubrikace a navíc i elektrické vodivosti. Prý by to mělo rozšířit možnosti mužské antikoncepce. Jak, to nechceme ani pomyslet.

Australský vědecký tým kolem Roberta Gorkina vyhrál grant na tento unikátní kondom už v roce 2013. Suma 100 000 dolarů prý týmu hodně pomohla ve výzkumu a vývoji materiálu, který by splňoval očekávání náročných mužů.

„Naším původním záměrem bylo pouze dokázat, že by zcela nový materiál mohl nahradit latex. Začínali jsme od nuly s pouhou myšlenkou, že nějaké moderní materiály by měly stejné vlastnosti jako guma, ale byly by příjemnější. Nebyli jsme si však jistí, zda mají správné vlastnosti pro to, aby bylo možné z nich vytvořit kondom,” uvedl Gorkin.

Budou sledovat pocity mužů

A Gorkin je zatím ohledně atributů nově použitého materiálu optimistický. Zdá se, že je dostatečně pevný a zcela zamezuje průchodu jakýchkoliv drobných částic.

A jak bude tedy vše pokračovat. Vědci navázali partnerství s technologickým institutem swinburnské univerzity v Melbourne, kde by mělo proběhnout biometrické testování materiálu, a vědci by tak mohli sledovat lidskou odezvu na materiál.

„Budeme schopni sledovat aktivitu mozku, a mít tak potvrzené, že je tento materiál skutečně lepší než standardní latex. Když budou tyto kondomy tak příjemné, že se muži nebudou moci dočkat, až si je nandají, bude je jich používat daleko více a omezí se tak šíření sexuálně přenosných chorob,” dodal Gorkin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám