Hlavní obsah

Ve Varšavě otevřeli Muzeum polské vodky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 12. června bylo v hlavním polském městě Varšavě slavnostně otevřeno Muzeum polské vodky. Podle zástupců instituce jde dokonce o první muzeum v zemi, které je zasvěcené výhradně polské vodce, tedy tamnímu národnímu alkoholickému nápoji, píše server drinksint.com.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvník polského muzea si prohlíží vystavené exponáty.

Článek

Polish Vodka Museum, jak se nová varšavská chlouba nazývá, se nachází v revitalizovaném komplexu s názvem Praga Koneser Center a podle serveru drinksint.com je místem, které musí každý milovník polské vodky povinně navštívit.

Muzeum nabízí celkem pět tematických výstav a promítací místnost, v níž návštěvníci mohou zhlédnout film, který jim prozradí něco z historie vodky.

Foto: Profimedia.cz

Součástí jsou i interaktivní multimediální instalace.

Kromě toho jsou součástí muzea rovněž interaktivní multimediální instalace a bar, kde probíhá ochutnávka a vzdělávací workshop o tom, jak vodku správně servírovat a jak ji vhodně spárovat s jídlem. Kromě čisté vodky si lze v baru pošmáknout také na různých koktejlech.

Foto: Profimedia.cz

Při návštěvě muzea neminete ani ochutnávku.

„Polská vodka je neoddělitelnou součástí polské kultury a významným vyváženým artiklem, který je díky své znamenité chuti a vytříbené kvalitě oslavovaný po celém světě. Návštěvníci se zde dozví o bohaté historii, tradici a výrobních metodách,“ vysvětlil výkonný ředitel nadace Polish Vodka Foundation Andrzej Szumowski.

Polské muzeum, které je otevřeno denně a vstup je do něj povolen pouze dospělým, vznikalo čtyři roky. Na projekt bylo použito celkem 560 tisíc euro ze zdrojů Evropské unie (asi 14,4 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám