Hlavní obsah

V těchto botách sice bezpečnou vzdálenost dodržíte, daleko v nich ale nedojdete

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodržujte mezi sebou bezpečné vzdálenosti. To je jedna z hlavních rad během pandemie koronaviru. Rumunský švec se proto rozhodl, že vytvoří boty, které lidem s takovým doporučením pomohou. Otázkou ale zůstává, jak praktické bude jejich využití – mají totiž velikost 75.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rumunský švec vyrábí boty velikosti 75Video: Reuters

 
Článek

Pětapadesátiletý Grigore Lup vyrábí boty v rumunské Kluži. Během koronavirové pandemie se rozhodl, že na trh přijde s novým typem bot, které mají pomoci s dodržováním bezpečných rozestupů.

Brnem prošli vyznavači švihlé chůze

Koktejl

„Viděl jsem, jak lidé na ulici rozestupy nedodržují. Řekl jsem si, že vyrobím boty, které mohou nosit, a zároveň tak rozestupy dodržovat,” uvedl švec, který vyrábí boty už téměř 40 let. Nyní má však s odbytem bot problém, i kvůli tomu, že dodává páry do oper a na tradiční rumunské folklórní akce, jejichž pořádání je momentálně pozastaveno.

Svítí a vibrují. Náramky na dodržování bezpečných rozestupů

Koktejl

Výroba jednoho páru bot evropské velikosti 75 zabere zkušenému ševci zhruba dva dny a spolkne přibližně čtvereční metr kůže.

Inspiraci k výrobě dlouhých bot si vzal Lup z obuvi vyráběné pro herce. Jak pohodlná a praktická v nich bude samotná chůze, zatím není jisté, podle výrobce už se ale ozvalo prvních pět zájemců o toto netradiční obutí. Cena za jeden pár je 500 leu, tedy zhruba 2700 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám