Hlavní obsah

V Itálii se konal obří zmrzlinový šampionát

Novinky, jky

Milovníci zmrzliny by si měli připravit kapesníček na sliny, protože událost, která se konala v uplynulých dnech v italském Rimini, nenechá jejich ústa suchá. Během Gelato World Tour Grand Finale se utkalo celkem 36 týmů z 19 zemí hned v několika zmrzlinářských disciplínách, když samozřejmě nechyběla ani tradiční soutěž o nejchutnější zmrzlinu vůbec.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Týmy z celého světa soutěžily o to, kdo vyrobí chuťově nejlepší zmrzlinuVideo: AP

 
Článek

Italský výrobce zmrzliny Luca De Rocca se snaží pro sebe urvat rekord za nejvyšší kornout se zmrzlinou. Má 20 sekund na to, aby vystavěl na svém kornoutu věž z kopečků zmrzliny, která se nezřítí a nebude mít žádné vady. A daří se mu. Během relativně krátkého časového úseku se mu povedlo na kornout vysázet do výšky hned 13 kopečků. Tak vypadala jedna z mnoha soutěží, která se na šampionátu konala.

Velké finále se koná vždy jednou za tři roky, když nejrůznější kvalifikace se už v uplynulých letech konaly třeba v Singapuru, Chicagu či Berlíně. Vítězové jednotlivých kol se nyní sešli v Itálii, aby soutěžili o nejvyšší ocenění, které se uděluje za nejlepší příchuť.

Dominovali Italové

Zbynek „Spin” Mlynarik z Los Angeles byl jedním ze soutěžících a netají se tím, že výroba kvalitní zmrzliny je jeho vášní: „Byl jsem profesionální tenisový hráč a cestoval jsem po turnajích na celém světě. Časem mě to ale unavovalo a já jsem si říkal, že bych mohl dělat skvělou zmrzlinu v Los Angeles, protože mi ve městě chyběl opravdu kvalitní produkt. A tak jsem ji začal vyrábět, zejména pro přední restaurace a hotely,” popsal svůj příběh Mlynarik.

A takových příběhů ukrývá soutěž vícero. V součtu všech kol se soutěže zúčastnilo přes 1800 výrobců zmrzliny. Nejlepší zmrzlinu vytvořil podle poroty Ital Alessandro Crispini z podniku Gelateria Crispini ve Spoletu. A příchuť? Klasická pistáciová. Na druhé příčce skončili italští bratři Luca a Guido De Roccovi se svou příchutí „Tribute to Venice” (Pocta Benátkám), která je směsí jahodové zmrzliny a slazených ořechů. Jako třetí se umístil první neitalský soutěžící, Kolumbijec Daniel Linc Ledesma. Ten uspěl se zmrzlinou Amor-acuya, která byla směsí mučenky, smetany a kolumbijské čokolády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám