Hlavní obsah

V irské hospodě dostanete pivo zdarma výměnou za pytel odpadků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z hospod v hlavním irském městě Dublinu přišla s unikátní akcí - svým návštěvníkům nabízí pivo zdarma výměnou za pytel odpadků, které nasbírají v blízkosti nedalekého vodního kanálu. Majitelé podniku se nevšedním nápadem snaží bojovat proti nepořádku, který za sebou v okolí kanálu zanechávají nezodpovědní obyvatelé.

Foto: Profimedia.cz

Hospoda Bernard Shaw v Dublinu.

Článek

V okolí kanálu Grand Canal se ve slunečných dnech s oblibou shlukují skupinky lidí, po nichž však zůstává velký nepořádek, a tak populární hospoda Bernard Shaw přišla s originálním řešením.

„Přemýšleli jsme, jak bychom mohli udržet náš kanál čistý. Co říkáte na tohle? Přijdete k nám, my vám dáme speciální pytel, vy ho naplníte odpadky, které sesbíráte v okolí kanálu, a my vás odměníme jedním z našich skvělých piv,“ napsali majitelé hospody na svém Instagramu.

Na uživatele sociální sítě nevšední nápad zapůsobil. „Jsem ohromen, skvělá práce, lidi,“ napsal například Robyn Sadlier. „Děkuji vám za pomoc s udržováním našeho sousedství v čistotě,“ napsal další uživatel.

Zda tento způsob boje proti odhazování odpadků po městě bude fungovat, ukáže až čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám