Hlavní obsah

V Indii se můžete stát ženichem na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte nesnáze s nalezením životní partnerky? V Indii na to mají zajímavé řešení. Nezadaní muži v okrese Madhubani v indickém státě Bihár se každoročně scházejí na tzv. trhu s ženichy, kde si mezi nimi tamní ženy vybírají potenciální partnery. Devítidenní akce se zde koná už více než sedm set let, píše server Oddity Central.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Každoroční událost, zvanou Saurath Mela nebo Sabhagachhi, vymyslel jistý Raja Hari Singh z dynastie Karnata před více než 700 lety, aby ženám usnadnil nalezení toho pravého muže pro život.

Tisíce mužů se zde shromažďují pod fíkovníky a čekají, zda si je potenciální nevěsty vyberou. Cena každého z nich se liší v závislosti na jejich vzdělání či rodinném zázemí. Vše je velmi oficiální, při vyžádání musí doložit rodný list či doklad o vzdělání.

Podle zmíněného serveru jsou nejžádanější mladí inženýři, lékaři a státní zaměstnanci.

Je však nutné zmínit, že potenciální nevěsta nemá při výběru hlavní slovo. Je vždy doprovázena rodinnými příslušníky, kteří pro ni hledají muže, jenž by pro ni byl ideální jak s ohledem na jeho osobnostní profil, tak cenu, kterou rodina musí zaplatit.

Ačkoliv trh s ženichy není podle Oddity Central už tak populární, jako býval před stovkami let, stále se na něj z přilehlého okolí sjíždí stovky mužů v naději, že se na ně usměje štěstí a vstoupí do svazku manželského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám