Hlavní obsah

V blízkosti dronu s plamenometem není žádné nežádoucí hmyzí hnízdo v bezpečí

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dron, z nějž šlehají plameny. Ačkoliv létající stroj vybavený plamenometem vypadá jako smrtící zbraň ze sci-fi filmu, ve skutečnosti se jedná o lidského pomocníka, který má ulehčit práci například lesníkům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Plamenometný dron působí jako ničivá zbraňVideo: Reuters

 
Článek

Americká společnost se sídlem v Clevelandu ve státě Ohio se zabývá výrobou plamenometů. A protože drony se postupně stávají nejen hračkou, ale také pomocníky, rozhodla se společnost vyrobit speciální úchyt právě pro bezpilotní létající stroje.

Zařízení TF-19 WASP na první pohled vypadá skutečně jako ničivá zbraň, její pomoc ale ocení například lesníci či zemědělci. Díky „dostřelu” téměř sedmi metrů se létající plamenomet hodí například na vypalování nežádoucích vosích a sršních hnízd, řízenému vypalování stromů, které zabraňuje požárům a v zimě naopak pomůže od sněhu a námrazy v těžko dostupných místech.

Součástí výbavy je nádrž na 4,5 litru hořlavého paliva, díky němuž je možné udržovat zařízení aktivní po dobu zhruba 100 vteřin.

Cena plamenometu, jež je konstruován tak, aby se hodil na většinu létajících platforem, je stanovena na 1499 dolarů (34 tisíc korun).

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám