Hlavní obsah

Týden na této jachtě? Pro běžného smrtelníka naprostá utopie

Novinky, Jakub Štěpánek

Nechat celou civilizaci za hlavou a vyrazit na týdenní plavbu na luxusní jachtě, k tomu by se zřejmě nechal přemluvit kdekdo. Na jedné takové se nedávno proháněly světové celebrity, pro člověka s průměrným platem je ale taková představa hodně nereálná. Za týden by totiž musel zaplatit více, než vydělá za celý život.

Foto: Profimedia.cz

Týdenní pronájem vyjde na desítky milionů korun.

Článek

Což o to, podívaná je to spektakulární. Nablýskaný italský interiér 106 metrů dlouhé jachty LANA láká hned na první pohled.

Když ale přijde řeč na cenu pronájmu, mrzne úsměv na rtech. Za sedm dní na moři zájemce zaplatí dva miliony dolarů, tedy 45 milionů korun. Takovou částku vydělá v ČR člověk s průměrným platem za 110 let.

Foto: Profimedia.cz

Kajuty oplývají přepychem.

Foto: Profimedia.cz

Na střeše je k dispozici bazén.

Pokud si ale někdo může přepychovou dovolenou dovolit, litovat nebude. Oslavu narozenin na jachtě nedávno v Chorvatsku uspořádala zpěvačka Beyoncé a její manžel Jay-Z.

Společně se svými třemi dětmi se mohli těšit z naprostého luxusu. Posilovna, wellness, vlastní kinosál, obrovský bazén, to už je na podobných jachtách v podstatě samozřejmostí.

Foto: Profimedia.cz

Večeře se servíruje u společného stolu.

Jachta inspirovaná vozidly SUV stojí desítky milionů, nabídne ale příjemný bonus

Muži

Pokud si chcete na jachtě užít společnost přátel, není problém. Jachta nabízí 16 kajut, z čehož sedm jich je určeno pro VIP hosty.

LANA se pohybuje rychlostí až 35 kilometrů v hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám