Hlavní obsah

Třináctiletý chlapec si vydělává opravami starých vysavačů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matthew Lock pocházející z města Maghull v anglickém hrabství Merseyside má na svůj věk velmi atypický koníček. Svůj volný čas tráví opravami starých vysavačů. Některé z nich ukládá do své sbírky, jiné prodává. Ačkoliv si přijde na relativně hodně peněz, veškeré jmění investuje zpět do starých vysavačů.

Foto: Profimedia.cz

Matthew Lock je posedlý opravami starých vysavačů.

Článek

Matthewa vysavače fascinovaly údajně už od dvou let. „Pamatuju si, že mě ve čtyřech nebo pěti letech napadlo, že bych vysavač rád rozebral a podíval se, jak to uvnitř funguje,” svěril se deníku Daily Mailu.

„Postupem času jsem začal vyhledávat další a další porouchané vysavače a jejich součástky navzájem vyměňovat tak, že vznikaly nové funkční stroje,“ dodal Matthew, který má ve své sbírce zhruba 150 vysavačů.

„Líbí se mi způsob, jak fungují, a rád zkoumám to, jak je můžu vylepšit. Sháním je na internetu, vytahuju z kontejnerů a lidé mi je dokonce začali nechávat před domem. Všechny vysavače mám v dílně, kde je také opravuju,“ řekl.

V budoucnu chce vynalézt vlastní vysavač

Opravami vysavačů stráví přibližně deset hodin týdně. Celkem už prý opravil zhruba 500 strojů, z nichž asi 300 následně prodal. „Porouchaný vysavač dokážu sehnat za pět liber (asi 150 korun) a následně ho opravený prodat za 50 liber (zhruba 1500 korun),“ sdělil.

Díky neobvyklému koníčku vydělá relativně velké množství peněz. Jak sám ale říká, veškeré jmění následně investuje do dalších a dalších porouchaných vysavačů.

„Nesmírně mě uspokojuje získávat je ze zašpiněných míst a poté je celé vyčistit a opravit,“ uzavřel Matthew, jehož snem je v budoucnu studovat inženýrství a vynalézt svůj vlastní typ vysavače.

Reklama

Výběr článků

Načítám