Hlavní obsah

Titul barmana roku si odnesl za koktejl Hanky švestky ozdobený uzeninou

Novinky, jky

Nedělní prestižní soutěž Grand Prix CBA 2015 Bohemia Sekt Cocktail Competition vynesla titul Barman roku 2015 Tomáši Melzerovi z Hemingway Baru. Prvenství vybojoval za dvojici koktejlů, z nichž jeden lze označit za chlapský a díky bohu také poměrně snadno připravitelný doma. A název mluví sám za sebe - Hanky švestky. Tušíte správně - slivovice je základem.

Foto: archiv soutěže

Koktejl ze slivovice si vychutnají asi spíše muži než ženy.

Článek

Do soutěže bylo nominováno celkem 22 barmanů, jejichž klíčovým úkolem bylo namíchat jeden perlivý koktejl s Bohemia Sektem a jeden libovolný dle vlastní fantazie. Po náročném dni nakonec Česká barmanská asociace vyhlásila absolutního vítěze, kterým se stal Tomáš Melzer se svými koktejly August breakfast a Hanky švestky.

„Sešla se tu opravdu velká konkurence. Mnohých ze zkušených soupeřů si osobně velmi vážím a jsem samozřejmě velmi rád, že pro tentokrát si mohu zrovna já odnést toto významné ocenění,“ říká vítěz Tomáš Melzer.

Foto: archiv soutěže

Tomáš Melzer při přípravě soutěžního nápoje.

Nominace 22 nejlepších barmanů, z nichž se všichni soutěže zúčastnili, dokazuje, že se v České republice skrývá mnoho talentů.

Připravíte si koktejl doma?

„Naše barová scéna je opravdu na vysoké úrovni, máme úspěchy v zahraničí a Češi i Slováci jsou tam velmi ceněni,“ doplňuje Tomáš Melzer, který se začal této profesi věnovat v 16 letech.

A jakým koktejlem podle vlastního výběru tedy Melzer porotu zaujal? Posuďte jeho složení sami, a pokud budete mít chuť, tak si jej doma třeba namíchejte. Potřebovat budete jen 30 mililitrů Vizovické ročníkové slivovice, 30 mililitrů vermutu Cocchi Vermouth di Torino infuzovaného švestkami a kořením, dva zástřiky fernetu a na ozdobu uzeninu s domácím dipem. Inu, mixologie po česku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám