Hlavní obsah

Teniskový svatý grál může být váš. Stačí být milionář, nebo překvapit prodejce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi milionáře, a zároveň takzvané sneakerheady, tedy milovníky tenisek, pak byste měli zpozornět. Na prodej jsou totiž tenisky Nike Air Jordan podepsané od samotné basketbalové legendy. Jejich cena však činí rovný milion dolarů, tedy přes 22 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Z modelu tenisek se stal v minulém století hit. Ilustrační foto

Článek

Je v podstatě jisté, že ať už si pár bot pořídí kdokoliv, zůstane ve vitríně mezi dalšími sběratelskými předměty. Tenisky jsou totiž prakticky nové, na nártu je navíc podpis od zřejmě nejlepšího basketbalisty všech dob, Michaela Jordana. Pro něj byly boty vyrobeny v roce 1985, tedy rok poté, co si jej na vstupním draftu NBA vybralo Chicago Bulls.

Právě Jordan, jenž se na vývoji designu v osmdesátých letech minulého století sám podílel, proslavil kultovní model tenisek, které se i po desítkách let stále objevují v botníku zmíněných sneakerheadů. Boty v klubových červeno-bílo-černých barvách se staly naprostým hitem a z basketbalových palubovek se velmi rychle dostaly do ulic, kde je kromě sportovních nadšenců začaly nosit také celebrity.

Další boty šampiona překonaly rekord. Pamatují legendární okamžik

Muži

Konkrétní pár tenisek se nyní objevil na aukčním portálu eBay. O jeho pravosti může kromě certifikátu svědčit také rozdílná velikost obou bot. Zatímco levá je velikosti 13, pravá je o půl čísla větší. Přesně tak, jak to vyžadoval americký basketbalista.

Odhaduje se, že na světě zůstalo pouze 15 až 20 párů bot určených pro Jordana, které nakonec nebyly použity a kolují po světě. Jen dva z nich by měly být podepsané. Pokud nemáte zmíněný milion dolarů, není hned důvod smutnit. Prodejce se nebude obchodu bránit, pokud ho překvapíte vhodnou protihodnotou. A jako malý bonus máte poštovné zdarma. A to se vyplatí.

Reklama

Výběr článků

Načítám