Hlavní obsah

Spoluředitel oděvního giganta končí. Přednost dostane kariéra jeho manželky

Novinky, ČTK, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spoluředitel německého internetového obchodu s módou Zalando Rubin Ritter příští rok odstoupí. Podle vlastních slov tak učiní, aby poskytl své ženě prostor věnovat se její kariéře. V čele firmy stál od roku 2010, nyní se bude věnovat rodině. Firma to oznámila v neděli v Berlíně.

Foto: Profimedia.cz

Ritter v pozici spoluředitele skončí.

Článek

Ritter v Zalandu odpovídá za strategii a komunikaci managementu. Firma se brzy po svém založení v roce 2008 stala největším evropským prodejcem módy. V současnosti jejích služeb využívá 35 milionů aktivních zákazníků v 17 zemích včetně České republiky.

„Moje žena a já jsme se dohodli, že v příštích letech by její profesionální ambice měly mít přednost,” uvedl Ritter.

„Chci věnovat více času své rozrůstající se rodině. Po více než 11 úžasných letech, kdy byl mou prioritou Zalando, mám pocit, že je čas dát svému životu nový směr,” dodal. Jeho smlouva měla vypršet teprve v průběhu roku 2023.

Kenzo: Příběh Japonce, který přepsal pravidla módy

Styl

„Ritterův přínos pro úspěch společnosti je nedocenitelný,” uvedl spolušéf podniku Robert Gentz. Podle informací německých médií má Ritterova manželka pracovat jako soudkyně.

V nejvyšším vedení Zalanda aktuálně není žádná žena. Muži v ní vydělávají o 22 procent více než ženy, což je o trochu horší stav než německý průměr, napsal server BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám