Hlavní obsah

Rouška ovládaná hlasem ulehčí komunikaci a pobaví

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proč nosit obyčejnou roušku, když můžu mít něco speciálního? Zhruba to si asi řekl vývojář počítačových her Tyler Glaiel, když vyvíjel chytrou roušku, která dokáže zobrazit emoce jejího majitele.

Foto: Profimedia.cz

Rouška je ovládána hlasem.

Článek

Hlasem ovládaná rouška s názvem JabberMask je na přední straně vybavena soustavou LED, které zobrazují animaci otevřených a zavřených úst, dokáží vytvořit rovněž úsměv.

K dispozici jsou celkem tři varianty, u té nejpokročilejší si člověk jednoduše stáhne mobilní aplikaci, kde může ovládat svoji roušku a vytvářet z diod slova či obrázky.

Foto: Profimedia.cz

Rouška má ulehčit komunikaci.

Glaiel, jenž svůj příběh popisuje na Kickstarteru, nejprve neměl v plánu roušku prodávat, ale jeho video sklidilo na internetu úspěch, a tak se mladý vývojář rozhodl svůj nápad realizovat a spustil internetovou kampaň, kde si dal za cíl vybrat 50 tisíc dolarů (1,1 milionu korun) na spuštění výroby. Dva týdny před koncem lhůty se zdá, že potřebné částky dosáhne a výroba se skutečně rozběhne.

Malé tužkové baterie, které nabíjí nejlevnější variantu, a další elektronika se pochopitelně dají oddělat, aby se bavlněná část obličejové masky dala vyprat. S výrobou plánuje Glaiel začít v listopadu letošního roku, k zákazníků by se roušky měly dostat v květnu příštího roku.

Nejlevnější varianta vyjde zájemce na 29 dolarů (650 korun), verze Deluxe nabídne oproti ní nabíjecí baterii a vyjde na 49 dolarů (1100 korun) a vlajková loď LED roušek s označením Pro a možností spárování s mobilní aplikací stojí 69 dolarů (1500 korun).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám